SØRFORKOMFORT #5

LØRDAG 27. FEBRUAR
Kl. 18:00
Grünerløkka
Gratis

SØRFORKOMFORT er konsertserien med størst sprik og minst rød tråd. Bredt, smalt, nytt og gammalt. Veldig hyggelig, og vi serverer suppe til og med. Så den beste lørdagskvelden har du sammen med oss + en videoinstallasjon, en klovn, hemmeligheter fra Nigeria, lydskulptur og akustisk fri improvisasjon! Og om du lurte, så kommer DNA?AND? også.

Kveldens program i feil rekkefølge:
• DNA? AND?
• Jørgen Mathisen – overtonesaxofon
• Mattin, Emeka Ogboh og Xabier Erkizia, bestillingsverk Dans for voksne
• Mr Toons – klovn
• Vilde & Inga – akustisk impro
• Plata 2.0 – lydskulptur
• Ellmer Stefan – lyd og video

Mer info om hver artist kommer med jevne drypp i tiden frem mot arrangementet. “Stay klistra, and keep skrolling!”

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Mattin, Emeka Ogboh og Xabier Erkizia

Dans for voksne bestilte et verk av Mattin for to år sida. Det første han gjorde var å be om forskudd sånn at han kunne dra til Nigeria for å lage det sammen med et par andre fyrer. Vi har med vilje latt være å spørre hva verket blei for noe, men så dukka det plutselig opp ei skive på Munster Records og intervjuer i The Wire og i Vagant om dette prosjektet.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

DNA?AND?

Dette er et improv-kollektiv med lav gjennomsnittsalder og høyt gjennomsnitts kromosomantall. De med den lave alderen bestemmer hvordan det skal spilles og de med den høye prøver å følge med i svinga. Det låter ofte litt kraut, men greia er vel at man aldri helt veit. Sist hørt på All Ears.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Jørgen Mathisen – solo saxofon
Hei! Prøvde å skrive noe om prosjektet. Litt rart å skrive om seg selv i 3. person, men er vel kanskje greit? 🙂 Uansett, takk for forespørselen, jeg gleder meg stort til å spille 🙂

Jørgen Mathisen har de siste årene utviklet et soloprosjekt der målet er å få ett utvidet fokus på mekanismene rundt overtoner, og bruke ulike teknikker for å fremmheve disse for saxofon. Dette er ett prosjekt der Jørgen utforsker mønstre, alternative teknikker, og de klanglige forskjellene man finner for overtoner i forskjellige rom. Med inspirasjon fra Evan Parker, John Butcher og John Coltrane ønsker Jørgen å utforske saksofonens muligheter samtidig som han ønsker å spille musikk som frigjør både han selv og publikum. Musikken blir ofte suggerende, intens og med et energinivå utenom det vanlige.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Mr Toons – klovn

Kalder sig “Den Profesionelle Idioten”
Fik sin første ethjulede cykel da han var 10 år, og han er endnu et stort legebarn. Dog voksen nok til at holde et voksent publikum fast nok til at vende virkeligheden 180 grader rundt. Voksne har større behov for klovne end børn.

Idiotiske ind og udfald på ethjuletcykel-hest og en kæmpeballong tages vi ud på en meget visuel reise med latter og gråt.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

PLATA is a framed metal plate hung with springs. A transducer is mounted and transfers vibrations from recorded/live audio to the plate. The plate functions as a speaker cone, and the sound produced reflects this materials characteristics. The plates shape resembles a guillotine, this is accidental.
http://mortenminothi.com/plata/

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Arrangementet er et samarbeid mellom Deichmanske Bibliotek, Edge of Wrong og Dans for Voksne. Denne kvelden er delvis støttet av Norsk Jazzforum.

https://www.deichman.no/arrangement/sorforkomfort-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *