Lydgalleriet

Lydgalleriet er en utstillingsplattform for lydkunst og lydbasert kunstpraksis i Bergen. Vi utforsker mangfoldet av eksperimentell, lydbasert kunst, auditive kulturer og soniske medier gjennom utstillinger, konserter, workshops og performativitet. Lydgalleriet ble initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere og kunsthistorikere i 2005 og formelt opprettet som stiftelse i 2007. Lydgalleriet er det eneste faste visningsstedet for lydkunst i Norden.

Siden 2005 har Lydgalleriet gjort prosjekter på forskjellige plasser i Bergen, og siden 2007 i faste lokaler i Østre Skostredet 3 i Bergen sentrum. I 2012 åpnet vi sammen med EKKO-festivalen arenaen Østre– hus for lydkunst og elektronisk musikk. Lydgalleriet sine utstillinger og prosjekter produseres og presenteres her. Vi samarbeider med lokale, nasjonale og internasjonale aktører i lydkunstfeltet, og er en del av PNEK-nettverket. Lydgalleriet er økonomisk støttet av Norsk kulturråd og Bergen kommune.

KONTAKT
Epost: post@lydgalleriet.no
Adresse: Østre Skostredet 3, 5017 Bergen

kunstnerisk leder
Julie Lillelien Porter

www.lydgalleriet.no